Меню Закрити

Головна

🇺🇦ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА🇺🇦

ГОЛОВНІ НОВИНИ



ПРО НАС

Українську асоціацію фахівців, що працюють в області традиційної рентгенодіагностики, комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії (УАРКТМРТ) було створено рентгенологами на установчому засіданні 19 лютого 2005 року і зареєстровано в Міністерстві юстиції 8 листопада 2005 року (Свідоцтво №2330). Першим президентом УАРКТМРТ став професор Бабій Я.С. Асоціація ініціювала створення журналу «Радіологічний вісник», видання якого було налагоджено разом з Інформаційно-видавничим об’єднанням «Медицина України». Пізніше до роботи над журналом приєдналися Асоціація радіологів України та кафедра радіології Національної медичної академії післядипломної освіти (НМАПО) ім. П.Л. Шупика, завідувач якої професор Д.С. Мечев став головним редактором журналу.

У 2007 році на Генеральній асамблеї, що відбулася в Алушті, президентом УАРКТМРТ було обрано д.мед.н. Рогожина В.О., який очолював Асоціацію до 2013 року. У 2010 році спільно з кафедрою променевої діагностики Харківської медичної академії післядипломної освіти (ХМАПО) та кафедрою радіології НМАПО УАРКТМРТ було створено Українську школу безперервної післядипломної освіти в радіології (УШБПОвР), головою якої став професор М.І. Спузяк. У 2013 році після його смерті Школу, яка отримала ім’я свого першого керівника, очолила професор Шармазанова О.П. За 9 років в різних регіонах країни було проведено понад 20 курсів УШБПОвР з різних розділів радіології. 

У 2013 році на Генеральній асамблеї, що відбулася в Києві, президентом УАРКТМРТ було обрано професора Шармазанову О.П., яка очолює Асоціацію до сьогодні. На цій Асамблеї було також прийняте рішення про перейменування УАРКТМРТ у Всеукраїнську асоціацію рентгенологів (ВАР), проте офіційно нову назву Асоціація отримала вже у 2014 році.

Всеукраїнська асоціація рентгенологів об’єднує понад 1000 спеціалістів з різних регіонів країни, щорічно проводить свою конференцію, курси УШБПОвР, а спільно з Центром рентгенівських технологій Асоціації радіологів України та Українською асоціацією рентген-лаборантів та радіологічних технологів (УАРРТ) – Школи цифрових технологій в радіології та учбові курси для рентген-лаборантів та радіологічних технологів, а також приймає активну участь в заходах Асоціації радіологів України.

Slide 2

Всеукраїнська Асоціація Рентгенологів

Як стати членом ВАР?

Стати членом ВАР можливо або через регіональний осередок Асоціації (в такому випадку подається загальний список фахівців від обласного осередка), або…